Kiełbasa z jelenia - 100 % mięsa
Wędliny i mięso w wielu przypadkach kupujemy w supermarketach i nie sprawdzamy informacji zamieszczonych na opakowaniach. Patrzymy wyłącznie na wygląd i cenę produktów, nie zważając na skład danego mięsa. Wielokrotnie nie zdajemy sobie sprawy, iż szynka, jaką kupujemy posiada dużo substancji chemicznych, jakie są nie zdrowe dla naszego organizmu. Najzdrowsze są wyroby z dzika, jakie coraz częściej możemy nabyć w sklepach internetowym bez wychodzenia z domu. Mięso z dziczyzny sprzedawane jest w 100 % z naturalnego mięsa, bez sztucznych barwników i konserwantów. Są to produkty, jakie posiadają niesłychanie dużą ilość witamin, białka i minerałów. Dodatkami są tylko naturalne przyprawy do dziczyzny. Wędliny z tego mięsa są odpowiednio przyrządzone - smaczne i delikatne. Takie wyroby możemy niesłychanie długo trzymać w przewiewnym miejscu.
W przeciwieństwie do innych wyrobów z mięs hodowlanych, szynki z dzika pozostaną pyszne, pachnące i zdrowe. Wędliny kiepskiej jakości niesłychanie szybko się psują i mogą nam zaszkodzić. Należałoby jest więc, czytać etykiety zamieszczone na wędlinach i wybierać takie, jakie w swoim składzie posiadają tylko naturalne składniki. Za wyroby z dzika zapłacimy nieco więcej, niż za kilogram mięsa wieprzowego, niemniej jednak wyższa cena w tym przypadku świadczy tylko o jakości mięsa, jakie ma o dużo większe wartości odżywcze i smakowe, niż jakiekolwiek inne mięso dostępne w Polsce. Za kilogram wyrobów z dziczyzny zapłacimy w granicach od 35 do 100 zł.